Mijn hostel-genoten, het stadion en Sopot. - Reisverslag uit Gdansk, Polen van Katharina Höwer - WaarBenJij.nu Mijn hostel-genoten, het stadion en Sopot. - Reisverslag uit Gdansk, Polen van Katharina Höwer - WaarBenJij.nu

Mijn hostel-genoten, het stadion en Sopot.

Blijf op de hoogte en volg Katharina

14 Oktober 2012 | Polen, Gdansk

Na gisteravond lekker gegeten te hebben, terug gegaan naar het hostel en daarna bij een paar hostel-genoten aangesloten die in de "tv-hoek" zaten. Heel de avond gekletst met 2 Portugese meisjes, 2 Spaanse meisjes en 1 Spaanse jongen die allemaal medicijnen studeren in Polen. Tot 1 uur in de nacht gekletst en daarna lekker gaan slapen.

Vanmorgen weer om half 9 mijn bed uit om te gaan ontbijten, ze hadden toast, brood, koffie, thee en cornflakes. Lekker dus! Na het ontbijt besloten om een dagkaartje te kopen voor de tram en bus. Voor 3 euro 24 uur reizen, niet zo duur. Dus daarna naar Galeria Baltycka, een soort groot Amerikaanse Mall. Maar dit vond ik te Nederlands om er te lang te blijven.

Toen dus maar besloten om naar de PGE Arena te gaan, die speciaal gebouwd is voor het EK. Onderweg kwam ik ineens Diego (Hostel-genootje van de avond ervoor) en nog meer Spanjaarden tegen die er gisteren niet bij waren. Hun bleken ook naar het stadion te gaan, dus gezellig met zn allen gegaan. Jammergenoeg mochten we niet naar binnen omdat er een bijeenkomst was, wat we erg jammer vonden. :(

Toen met iedereen meegereist naar het station, daarna nog even rond gelopen en daarna afscheid genomen van mijn hostel-genootjes. Toen toch besloten om voor €1,60 een retourtje te boeken naar Sopot, een plaats aan de zee met een hele mooie pier. Op de heenweg voelde ik me net Harry Potter, in zon mooie trein met apparte coupe's, totdat ik erachter kwam dat ik in de verkeerde trein zat.... Ik had een te dure trein gepakt ofzo. Daarna ben ik naar de pier gelopen en heb daar even gezeten. Toen langzamerhand terug gegaan naar het station en toen in de "normale trein" gezeten, en wat was dat nou... het is een van die hele oude sprinters in NL. De trams daarintegen zijn veel hipper en mooier. En nog een voordeel, hier rijdt WEL alles op tijd!!!

Toen hier nog even langs de Rossman om een wackelpuding, noodles en chips te halen samen voor iets meer dan 1 euro.

Nu lekker eten en aan mijn Maxje denken, want we zijn 20 maandjes samen!! <3

• 14 Oktober 2012 - 19:34

Dit Maliepaard:

Een leuke dag dus, hopelijk heb je overal foto's van gemaakt:))))